Λογια καλπικα…

Ψέμα! Αυτή μεγάλη αυτή ανθρώπινη εφεύρεση, αυτή η τόσο παρεξηγημένη και κατατρεγμένη από τη συνομοταξία των ντεμέκ ηθικών, έννοια. Αν έλειπε το ψέμα, αγαπητέ ηθικολόγε, ποιο θα ήταν το νόημα της αλήθειας; Ερωτώ! Και δεν περιμένω απάντηση, διότι ό,τι και να ακούσω, ψέμα θα ‘ναι…

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο! Αυτή την εξαίσια συγκυρία συσσώρευσης και διακίνησης τόσο πολλών ψεμάτων σε τόσο μικρό χωροχρόνο! Παραδέχομαι ότι είμαι βαθιά επηρεασμένος από το κλίμα των ημερών. Ίσως σας φανεί μάλιστα ενδιαφέρον το γεγονός ότι τις σημειώσεις για το παρών κείμενο τις γράφω στο πίσω μέρος των ψηφοδελτίων που μου περίσσεψαν από τις βουλευτικές εκλογές. Αν θέλετε το πιστεύετε…

 

Θέλοντας λοιπόν να συμμετέχω κι εγώ στο μεγαλείο των ημερών καταθέτω μία πολιτική πρόταση αλλά και μία αποκλειστική είδηση, που μαθαίνετε πρώτοι εδώ!

 

Πρόταση: Προτείνω λοιπόν την δημιουργία ενός οξύμωρου πολιτικού σχήματος που θα παραδέχεται ειλικρινέστατα ότι πρόκειται να προβεί σε ψευδείς υποσχέσεις, ψευδείς δεσμεύσεις και θα κατεβάσει ένα εντελώς μα εντελώς ψεύτικο πρόγραμμα που δεν πρόκειται να τηρήσει ποτέ. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ταλαιπωρημένος, από την πολιτική ζωή, λαός θα εκτιμήσει μια τέτοια ειλικρινή στάση και θα δώσει στο κόμμα μια ευκαιρία, ώστε να δείξει τι μπορεί να κάνει στην πράξη. Διότι, μια κυβέρνηση από επίλεκτους ειλικρινείς ψευταράδες, που έχουν επιλεγεί από το λαό με βάση αυτήν ακριβώς την ιδιότητά τους, μπορεί να κάνει θαύματα. Κακά τα ψέματα, όταν το ψέμα του ενός έχει και τη συναίνεση των γύρω του, γίνεται πανίσχυρο, τόσο που κάνει πολλές φορές την αλήθεια να τρέμει για τη θέση της στο βάθρο (τι γράφω πάλι!!!).

 

Διασπορά ψευδών ειδήσεων: Άρχισε η κατεδάφιση του Πύργου του Eiffel.

122 ολόκληρα χρόνια μετά την ανέγερσή του, το μνημείο – σύμβολο του Παρισιού εγκαταλείπει τον φυσικό του χώρο. Με απόφαση της Unesco, μετά από αίτηση της γαλλικής κυβέρνησης ο γνωστός πύργος, θα μεταφερθεί σε χώρο της La Villete, όπου η χρήση της γης έχει καθαρά μουσειακό και εκθεσιακό χαρακτήρα. Ο χώρος που θα ελευθερωθεί θα φιλοξενήσει κυρίως εμπορικές χρήσεις.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων και του πνευματικού κόσμου υπήρξαν έντονες, ωστόσο εγράφησαν εκεί που πρέπει και δεν πιάνει μελάνι. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, που θα ολοκληρωθούν σε δύο περίπου μήνες.

Αντώνης Βλαβογελάκης

 

 

*το κείμενο δημοσιεύτηκε στη στήλη «Κακώς Κείμενα» στο περιοδικό ΕΠΙΛΟΓΕΣ της εφημερίδας Μακεδονία στις 26/9/2010

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Thessaloniki 360 virtual city guide

  • Chalkidiki 360

  • Αrchitectural Visualization

  • Little Planet

Αρέσει σε %d bloggers: