Δεύτερη σεζόν episode 8

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το site έχει μεταφερθεί στη νεά διεύθυνση: vlavo.org

«Κρυόκωλοι: Κοινωνικό σύνολο με προβληματική συμπεριφορά και φυσικές ιδιαιτερότητες, γνωστοί και από τη μυθολογία ακόμη ως άνθρωποι που άφησαν γενιές ολάκερες χωρίς χέρια ή γεννητικά όργανα από τα κρυοπαγήματα. (γράφουμε και καμιά υπερβολή για εντυπωσιασμό). Η τρέχουσα αντίληψη τους θέλει απλά ψυχρούς και αδιάφορους. Αυτοί ωστόσο φαίνεται, πως κρατούν στα χέρια τους, ή καλύτερα στα οπίσθιά τους, το μέλλον της ανθρωπότητας…

Τι ακριβώς όμως είναι ο Κρυόκωλος στην κυριολεξία και στον ύπνο σας.

Σαφέστατα πρόκειται περί του οπισθίου μέρους του ανθρώπινου σώματος, (έξοδος παχέως εντέρου και περιοχή σε ακτίνα 20 – 80 cm) όταν αυτό έχει θερμοκρασία χαμηλότερη από τη συνήθη, σε κατάσταση ηρεμίας, χωρίς επαφή με άλλο αντικείμενο και μη έχοντας επιτρέψει προ ικανού χρονικού περιθωρίου, οποιαδήποτε ενέργεια αποβολής, πτητικού κυρίως, ενδοπεπτικού υλικού προς τον έξω κόσμο.

Πρακτικά αντιλαμβανόμαστε έναν Κρυόκωλο, όταν η θερμοκρασία του διαφέρει κατά 5 – 6 ο C από την κανονική και η επαφή μαζί του είναι άμεση. Βέβαια όταν μιλάμε για διαφορές τέτοιου επιπέδου, δεν υφίσταται πρόβλημα, διότι η συναναστροφή με φορείς τέτοιων Κρυοκώλων είναι ακίνδυνη έως και ευχάριστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ερχόμαστε όμως τώρα στο κυρίως πρόβλημα που αφορά το όνειρό σας. Εκεί που οι περιπτώσεις είναι βαριές. Και λέγοντας βαριές, εννοούμε περιπτώσεις Κρυοκώλων, η θερμοκρασία των οποίων μπορεί να αρχίσει από τους μηδέν βαθμούς και να φτάσει, θεωρητικά, έως το απόλυτο μηδέν (-273ο C). Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση αδρανοποιείται η περί του κώλου περιοχή και γίνεται «άφθαρτη στον χρόνο».

Στην πραγματικότητα αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός κάθε «φαντασιακού» Κρυόκωλου. Δεν είναι πια φιλοσοφικό ερώτημα το αν ο Κώλος είναι μια αυθύπαρκτη οντότητα στον ύπνο μας. Είναι κοινωνικά παραδεκτό και επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Αγαπητέ Κ. Μπόμπολεκ διαβάστε παρακάτω ένα απόλυτα συγγενές με το δικό σας όνειρο που είδε πριν μερικά χρόνια ένας πελάτης μας από τα Καλάβρυτα.

Εκπέμπει ο Κώλος;

Το θύμα έχει δει ότι είναι κορυφαίος επιστήμων στις τηλεπικοινωνίες.

22 Ιανουαρίου 1990, M.I.T. Μασαχουσέτη

Στο εργαστήριο του νευροπυρηνικού παρακρεπατζή Dick Tremorouf (η περσόνα του θύματος στον ύπνο του)…

Εκείνο το βράδυ ο Dick πειραματιζόταν πάνω στη διάβρωση μιας αποφλοιωμένης πυγολαμπίδας υπό την επίδραση τηλεπαιχνιδιών διαφόρων εθνικοτήτων.

7 :16 p.m. Έντονες παρεμβολές παρατηρούνται σε όλα τα κανάλια της τηλεοπτικής συσκευής, που χρησιμοποιούσε στο εργαστήριο, για αρκετή ώρα.

7 :28 p.m. Η φίλη του Dick, που παρεβρίσκετω στο πείραμα, βγαίνει από το δωμάτιο και όλα επανέρχονται στη θέση τους. Το γεγονός περνά βέβαια απαρατήρητο από τον Dick μέχρις ότου αρχίζει να συμβαίνει όλο και συχνότερα. Λίγες μέρες αργότερα ο Dick ανακαλύπτει παγοκρυστάλλους στην καινούρια του πολυθρόνα και τα παίρνει στο κρανίο. Υποψιάζεται αλλά δεν είναι σίγουρος. Το ίδιο βράδυ χάνει την αριστερή του παλάμη από κρυοπάγημα.

Λίγες μέρες αργότερα. Ο Dick βγαίνει από το νοσοκομείο. Είναι πια γεγονός! Η Tracy είναι κρυόκωλη! Η κατάστασή της είναι καλπάζουσα. Μέσα σε έναν περίπου μήνα η θερμοκρασία της κατέβηκε από τους 36,7 στους -208,7 βαθμούς! Ο Dick είναι απαρηγόρητος. Για χάρη όμως της επιστήμης σφίγγει τα δόντια και ξεκινά τα πειράματα στον Κρυόκωλο της Tracy. Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά. Ο Κρυόκωλος λειτουργεί κατά βούληση. Απορροφά θερμότητα από τον ξενιστή του, το άτομο που τον φέρει, για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ο συγκεκριμένος ήταν ένας υψίσυχνος Κρυόκωλος που φιλοδοξία του ήταν να εκπέμπει τηλεοπτικά προγράμματα, γεγονός σύνηθες, όπως θα έχετε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια, με τα σκατά που παίζει η τηλεόραση.

Αγαπητέ κ Μπόμπολεκ, δεν θα ήθελα να σας τρομάξω αλλά…

Ένας θεός ξέρει τι φιλοδοξίες μπορεί να έχουν τόσα δισεκατομμύρια Κώλοι πάνω στον πλανήτη που από στιγμή σε στιγμή μπορεί να περιπέσουν σε κατάσταση ψύξης στον ύπνο μας. Γιατί οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι φορέας ενός δυνάμει ενεργού Κρυόκωλου.

Γνώμη μας είναι πως το όνειρο είναι κακό και σημαίνει πως κάποιος σκαρώνει κάτι πίσω από την πλάτη σας. Να είστε ιδιαίτερα προσεχτικός στις 11 και στις 13 του μήνα. Τυχερός σας αριθμός το 4711. Ευχαριστούμε που εμπιστευτήκατε την υπηρεσία μας. Αν θέλετε γραμμή επικοινωνίας για το μέλλον σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο katakathi@pesmoutoncafe.gr

«Τι μας λένε οι πατριώτες ρε μάγκα πρωί πρωί…», είπε ο Γιόσνι κάνοντας πως δεν το πολυπίστεψε.

Πέρασε λίγη ώρα και ο Γιόσνι κατάφερε να φύγει για το γραφείο, αφού σκέφτηκε να αλλάξει σώβρακο και να βάλει ένα άσπρο, για να μη φαίνεται η οδοντόκρεμα με την οποία είχε πασαλείψει το πουλί του. Έφτασε στην εταιρεία καμιά ώρα μετά. Μπήκε μέσα και του φάνηκε πώς οι υπόλοιποι υπάλληλοι τον κοιτούσαν άλλοι με θαυμασμό κι άλλοι με περιέργεια.

Μήπως ήταν ιδέα σου ρε Γιόσνι;» -(σημ. συγγραφέα)

Δεν αποκλείεται, γιατί γινόταν τέτοιος πανικός στο γραφείο που δεν φαντάζομαι να είχε κανείς όρεξη για να ασχοληθεί μαζί μου…»

Αυτή τη φορά, ήρωά μου, εσύ υποτιμάς τον εαυτό σου.»

Λες;»

Γιατί όχι, αν μάθανε την συμπάθεια που τρέφει η κυρία Μίρα για σένα…»

Με συμπαθεί τελικά;…»

Σε γουστάρει κι όλας. Ένα τριγωνάκι με σένα και την Σίσυ, θα ήταν η καλύτερή της.»

Για πες μου ρε συγγραφέα, εσύ θα ξέρεις, ποιος άλλαξε την έκθεσή μου για το διήγημα του Καρτάλεφ;»

Ε, δεν είναι σωστό ρε Γιόσνι να επεμβαίνω εγώ στην πλοκή…»

Ποιος το λέει αυτό; Αφού εσύ δημιουργείς την πλοκή…»

Λοιπόν, χάριν της σχέσης που βλέπω ότι αναπτύσσουμε θα σου πω, αλλά πρόσεξε πώς θα το χειριστείς. Η Σίσυ το έκανε, ήταν εύκολο να το χαμπαριάσεις και μόνος σου βέβαια…

-«Ε, ναι… καλά το είχα ψυλλιαστεί… Και στο μήνυμα που είχε στη δισκέτα της, φαίνεται ότι ήξερε και για την αμοιβή. Γιατί λοιπόν δεν κυνήγησε να πάρει η ίδια τη δουλειά;»

-«Αφού η Μίρα την έδωσε σε σένα. Εσένα θέλει να προωθήσει!»

-«Άρα η Σίσυ ενδιαφέρεται για την πάρτη μου!»

-«Αρκετά σου είπα. Τώρα θα μου επιτρέψεις, επειδή έχω δουλειά, να σ΄ αφήσω. Ανέλαβε την αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο.»

ΟΚ. Τα λέμε…σ΄ ευχαριστώ, ρε συγγραφέα.»

 

συνεχίζεται (δυστυχώς)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

  • Thessaloniki 360 virtual city guide

  • Chalkidiki 360

  • Αrchitectural Visualization

  • Little Planet

Αρέσει σε %d bloggers: